Seleccionar página

marta respon

aclarim dubtes i bacallà

Marta Respon

Els clients sempre teniu consultes interessants que ens feu a la parada.

Des d’aquí mirarem de donar resposta a les més habituals per tal que puguin fer-vos servei a tots.

Sovint ens pregunteu…

Com es remulla el bacallà?

Per remullar el bacallà cal tenir en compte diferents factors com les propietats de l’aigüa (densitat, clor, calci…) o el gruix del propi bacallà.

Nosaltres aqui a Barcelona posem el bacallà en una cuba gran amb aigüa abundant, en una proporció d’1kg. de bacallà per cada 2l. d’aigüa, com a mínim. El deixem remullar-se durant 5 o 6 díes.

El nostre consell és deixar-lo els 3 primers dies amb la mateixa aigüa, fins al vespre del tercer dia. El quart dia es canviaria de nou l’aigüa  dues vegades: pel matí i pel vespre. I el cinquè dia ja es podria consumir després d’esbandir si us agrada amb un punt de sal, o es pot deixar de nou amb aigüa tot el dia si us agrada més suau.

És cert que es pot accelerar el procés canviant més sovint l’aigüa, però això provocarà que el bacallà no quedi tan melós ni espongós.

Quants dies dura el bacallà? es pot congelar?

Un cop remullat, quan el bacallà està pràcticament al punt de sal, es pot conservar fins a tres dies dins de la nevera.

Cal tenir en compte el grau de sal, quan menys sal tingui pitjor es conservarà. Per tant, quan pràcticament no tingui sal, caldria congelar-lo. En aquest cas el podem congelar atès que no ha estat congelat anteriorment.

quina quantitat de bacallà es recomana per persona?

Depèn una mica de la gana.

El bacallà és un peix blanc amb propietats de peix blau, és a dir, atipa bastant perquè ñes dens, i la gent acostuma a menjar entre 70gr. i 150gr. Segons els nutricionistes lo ideal seria entre 120gr. i 150gr.

d'on prové tot el nostre bacallà

El bacallà que venem a Masclans Sarrià prové exclusivament d’Islandia.

El motiu és que es tracta dels millors preparadors de bacallà, tenen antiguetat i solera gràcies als molts anys d’experiència que acumulen i ofereixen una qualitat superior a altres llocs que es posen de moda, amb diferència.

Islàndia també és garantia de calibres més igualats i un tipus de bacallà amb un nivell de qualitat garantida.

Com es cuina el bacallà?

El bacallà té moltes maneres de cuinar-se perquè és un peix molt versàtil.

Es pot fregir, bullir, fer al vapor, confitat… i, fins i tot, sense cuinar-lo perquè com la sal ja l’ha curat prèviament, no necessita molta escalfor per tal que quedi calent, deixi anar la gelatina que té i es pugui menjar.

De fet, si es cuina en excés el bacallà es ressecarà i minvarà.

Com es fregeix el bacallà?

La manera ideal de fregir-lo és, primer de tot, assecar-lo bé per tal que no deixi anar molta aigüa, ho podem fer amb draps o paper de cuina.

El podem enfarinar, cosa que suggerim, per tal d’assegurar-nos que queda ben sec. A més, quedarà més compacte i homogeni.

Posteriorment el sumergir-lo en bastant d’oli, sumergit en una paella fonda, com si es tractés d’una fregidora, durant 2 o 3 minuts, depenent del gruix del bacallà.

Un cop fregit el podrem servir amb qualsevol salsa o estofat que ens agradi, tot evitant cuinar-lo més.

Com es fa al vapor el bacallà?

Per cuinar el bacallà al vapor, un cop surt el vapor, com a molt el deixarem 3 minuts en cas que el bacallà sigui gruixut. Si el tall de bacallà és més prim, llavors amb 1,5 minuts o 2 serà suficient.

Sempre aconsellem que la pell quedi a la part de dalt perquè quan fa el vapor i es mou perquè queda gelatinosa, llavors vol dir que ja està cuit. A més, es perden menys propietats atès que tot el contingut de la pell es queda dins del bacallà. En cas contrari, tot el contingut de la pell marxa cap a la reixa del vapor i es queda l’aigüa.

 

 

Com es fa el bacallà confitat?

A baixa temperatura (60-70 ºC) es fa bullir el bacallà en oli, es deixa que faci una mica de bombolles i que bulli entre 12 i 15 minuts.

Si el bullim en aigüa podem afegir branquetes de llaurer o ceba per donar-li gust… també que bulli 1,5 minuts o 2.

Si el fem amb patates o verdures, primer bullirem aquestes i després afegirem el bacallà

Molt aprop teu

Posa’t en contacte amb nosaltres sempre que vulguis, ja sigui per fer-nos una comanda o per qualsevol consulta en que et poguem ajudar.

Escriu-me

hola@masclanssarria.com

truca'm

 932 056 989

o millor, vine al mercat!

Mercat de Sarrià. Parades 15, 16 i 17